Evaluari Bijuterii

Formular Rapid

Descrie obiectul pe care doriti sa-l evaluati pentru a primi un raspuns concret.

Gemologie

Doresti sa evaluezi pietre pretioase sau bijuterii?

Evaluam bijuterii, pietre pretioase si diamante.

Doresti sa afli valoarea unei bijuterii, diamant sau orice alta piatra pretioasa?
Laboratorul nostru este dotat cu cele mai actuale dispozitive folosite si recomandate de GIA, HRDAntwerp, IGI.

In urma expertizei gemologice va fi emis un certificat gemologic ce contine toate informatiile despre bijuteria sau gema dumneavoastra.

Atestatele emise de Diamonds Group sunt recunoscute atat international cat si de catre Centrul Gemologic Roman.

De ce sa ai incredere in Diamonds Group?

Dacă ești în căutarea unor servicii de analiză gemologică de calitate, atunci ai ajuns la locul potrivit! În cadrul serviciilor noastre, folosim cele mai noi și precise aparate de analiză gemologică disponibile pe piață.

Iată câteva dintre instrumentele pe care le utilizăm și de ce sunt atât de importante:

  • Yehuda Sherlock Holmes 3
  • MyGemewizard
  • OGI Diatrue CS2
  • Spectrometru UV-Vis-NIR
  • GemmoRaman-532SG
Aparatura de ultima generatie este folosita cu succes de catre gemologul nostru ce este recunoscut ca Gemologul Anului de catre Centrul Gemologic Roman.

Criterii de Evaluari Pietre Pretioase si Diamante

Cei 4 C ai diamantelor

CUT - Taietura

Taietura (CUT) Reprezinta poportiile fatetelor unui diamant sau orice piatra pretioasa. Taietura este considerata cea mai importanta din cei 4 C.

Culoare

Culoarea diamantului reprezinta cat de incolor poate fi acesta. Culoarea este al doilea cel mai important C al diamantelor. Cu cat este mai incolor cu atat mai bine.

Claritate-Diamante

Claritate

Claritatea este reprezentata de micile imperfectiuni din interiorul unui diamant. Incluziunile apar in mod natural in timpul procesului de formare a diamantului.

Caratul Diamantelor

Carat

Caratul reprezinta unitatea de masura a marimi unei pietre pretioase. Aceasta masuratoare este obiectiva si se realizeaza cu dispozitive speciale.

Gemolog

De ce sa apelezi la expertii nostri?

    Gemologul este un expert in pietre pretioase, acesta are cunostinte si abilitati de identificare, evaluare, clasificare si certificare a diamantelor sau pietrelor pretioase.
Un gemolog are o serie de atribuții și responsabilități, care includ:

 
Identificarea pietrelor prețioase:
Gemologii sunt instruiți în identificarea pietrelor prețioase autentice de cele sintetice sau imitații. Aceștia utilizează instrumente speciale, precum microscoape, lămpi UV, spectrometre și altele pentru a examina și evalua pietrele prețioase.

Evaluarea pietrelor prețioase:
Gemologii evaluează pietrele prețioase pentru a stabili calitatea și valoarea lor. Aceștia examinează caracteristicile pietrelor prețioase, cum ar fi culoarea, claritatea, tăietura, dimensiunea și altele, și determină calitatea și valoarea lor în funcție de acestea.

Certificarea pietrelor prețioase:
Gemologii pot emite certificate de autenticitate și evaluare a pietrelor prețioase. Aceste certificate includ informații despre caracteristicile și valoarea pietrei prețioase, precum și alte informații relevante.

 Consultanță: 
Inaine ca bijuteria sau pietrele dumneavoastra sa ajunga in laborator, va oferi consultanta verbala pentru a determina daca este avantajos sa le trimitem in laborator pentru o expertiza totala.
Cercetare și dezvoltare:
Gemologii pot fi implicați în cercetarea și dezvoltarea de noi tehnologii și metode de analiză gemologică. Aceștia pot contribui la dezvoltarea de noi instrumente și tehnologii care să permită evaluarea și identificarea mai precisă a pietrelor prețioase.

    În general, atribuțiile unui gemolog includ evaluarea și identificarea pietrelor prețioase, certificarea acestora, consultanța cu privire la achiziționarea și întreținerea pietrelor prețioase și implicarea în cercetare și dezvoltare în domeniul gemologiei.

Cu ce te ajuta un certificat gemologic?

Certificatul gemologic atesta autenticitatea si caracteristicile bijuteriei dumneavoastra.

Un raport gemologic este un document esențial care oferă informații detaliate despre bijuteria dumneavoastra.

Acest raport este creat de un gemolog calificat care examinează în detaliu piatra prețioasă sau diamantul, inclusiv tăietura, claritatea, culoarea și greutatea în carate.

Obținând un raport gemologic, vă puteți asigura că primiți o descriere exactă a piesei pe care o cumpărați.

 În plus, raportul poate servi ca o înregistrare valoroasă a caracteristicilor bijuteriilor dvs., care poate fi utilă dacă intenționați să vindeți articolul în viitor.

În cele din urmă, un raport gemologic este o investiție valoroasă pentru oricine dorește să cumpere sau să dețină bijuterii de înaltă calitate, deoarece oferă o descriere detaliată și precisă a specificațiilor piesei.

Apeleaza cu incredere la serviciile noastre de
Evaluari Pietre Pretioase si Diamante

MULTUMIM

Vă mulțumim pentru că ați ales
Diamonds Group!

Abonați-vă la noutățile noastre pentru a beneficia de 5% reducere din valoarea urmatoarei achizitii sau alte servicii!