Diamante La Comanda

In urma configurari produsului dorit, veti primi cel mai bun pret cotat la Bursa Diamantelor din ziua in curs.

Diamante la Comanda

Dacă vă cumpărați prima bijuterie cu diamante, este important să înțelegeți ceea ce cumpărați. În acest ghid, îmi propun să simplific criteriile pe care bijutierii le folosesc pentru a clasifica și a evalua diamantele – Culoare, Claritate, Cut și Carat (cei 4C), astfel încât să puteți lua o decizie în cunoștință de cauză atunci când vă selectați diamantul. Dacă sunteți în căutarea unei explicații mai cuprinzătoare, o puteți găsi în Ghidul Cumparatorului de diamante.

Forma

Înainte de a trece la cei “4C”, vom discuta putin despre formă. Diamantele vin într-o varietate de forme diferite și acesta este primul lucru asupra căruia tu și partenerul tău trebuie să decideți. Nicio formă nu este mai bună decât alta; depinde doar de preferințele personale. Diamantele rotunde sunt cele mai populare și se tranzacționează deasupra altor forme, așa că sunt mai scumpe. Formele alungite precum Marchiza, Ovalul și Smarald se potrivesc cu degetele mai lungi, în timp ce tăieturile Princess se potrivesc mâinilor mai mici. Perele și Inimile sunt cel mai bine folosite pentru pandantive.

Diamante la comanda

Culori

Toti cei 4C sunt la fel de importanti, dar, dupa cum putem vedea, culoarea unui diamant poate fi distinsa cu ochiul liber, iar din acest motiv trebuie acordata o atentie deosebita acestui criteriu.
De exemplu culoarea D reprezinta ce-a mai buna culoare din clasificarea diamantelor.
In general se intalnesc pietre comerciale de culoare G, H, I.
Pentru mai multe informatii vizitati pagina “Gemologie“.

Claritate

Al doilea C este Claritatea, reprezintă nota bazată pe imperfecțiunile (incluziuni) găsite într-un diamant. Incluziunile unui diamant nu reprezinta un impediment atat de important, deoarece aceste incluziuni sunt mici și pentru a fi observate necesită o analiza atentă cu lupa. Ele sunt, de asemenea, un semn că diamantul este natural și nu sintetic sau simulant. Unele forme, cum ar fi Smaraldul, necesită să alegeți un grad de claritate mai mare, deoarece puteți vedea mai mult în acea formă decât altele.

Diamante la comanda
diamante la comanda

CUT (Taietura)

Mulți gemmologi consideră Taietura cea mai importantă caracteristică a diamantului și eu sunt unul dintre ei. Chiar dacă un diamant are culoare și claritate perfectă, un diamant cu o tăietură slabă va avea un aspect tocit. Lățimea și adâncimea au cel mai mare efect asupra modului în care lumina circulă în interiorul diamantului și asupra modului în care iese sub formă de strălucire (strălucire).
Prea superficială: lumina se pierde în partea de jos, ceea ce face ca diamantul să își piardă strălucirea. Prea adânc: Lumina scapă pe părțile laterale, ceea ce face ca diamantul să pară întunecat și plictisitor. Măsurătorile diamantelor sunt calculate și aplicate pe o scală de clasificare a tăieturii care face ușor de înțeles cât de bine reflectă fiecare lumina.

Diamante la comanda
Taieturi diamante
Diamante la comanda

AI FACUT CEA MAI BUNA ALEGERE
DIAMONDS GROUP

Logo Diamonds Group